Stadsgezichten

De Cameretten, 2017
Het grootste deel van mijn leven heb ik in Delft gewoond. Het is een prachtige stad met veel plekken die het waard zijn om in een schilderij vast te leggen. Hier vind je drie van die schilderijen. Twee ervan realistisch en gedetailleerd en een derde met wat meer magie.
 Het Prinsenhof, 2018
De Markt, 2018

In Rotterdam ben ik opgegroeid. Het is dus niet verwonderlijk dat die stad mij ook inspiratie biedt. Het schilderij links hieronder toont de Rootebocht, vlak voordat deze panden in 1970 werden gesloopt ten behoeve van het zgn. Rottetracé, dat er gelukkig nooit gekomen is. Los van mijn geschiedenis: Rotterdam is sowieso fotogeniek, getuige het schilderij van het Witte Huis en omgeving.

 De Rottebocht, 1969
 Het Witte Huis e.o., 2018
 Het IJ, 2020

 Delft, achter de Nieuwe Kerk
 De Lomanstraat, Amsterdam zuid, 2021
Momenteel woon ik in Ulvenhout, vlak bij Breda. Breda is een stad die het waard is geschilderd te worden! Links zie je de grote kerk en de oude stad, 2018. Ook in Utrecht, waar ik lang gewerkt heb, kennen ze een hoge kerktoren in een fraai stadscentrum. In het midden de Dom gezien vanaf de Buurkerkhof, 2018. Tot slot rechts de grote kerk in Delft, gezien vanaf de Verwersdijk.

De kerk in Ulvenhout krijgt ook een plek. Begin 20ste eeuw, neoklassiek zoals zo veel katholieke kerken in de 19e en 20ste eeuw.