Wie ben ik?

Belangstelling voor tekenen en schilderen had ik als kleine jongen al, maar is toen nooit tot volle wasdom gekomen. Na een korte opleving van mijn creativiteit tijdens mijn studie doofde het vlammetje. Voorgoed, zo leek het.

Pas in mei 2017 heb ik de draad weer opgepakt. Mijn zus Bep gaf al veel langer het goede voorbeeld. Kijk maar eens op haar website! Een verjaardagspakketje met verf, kwasten en een tafelezel gaf de aanzet.

Tot nu toe schilder ik in verschillende stijlen, maar altijd wel figuratief. Hoewel ik wel probeer om af en toe met een knipoog naar de realiteit te kijken en een vleugje mysterie in te voegen. Mijn inspiratie vind ik in de plaatsen waar ik tot nu toe gewoond heb: Rotterdam, Delft, Ulvenhout (bij Breda), maar ook in de vakanties in binnen- en buitenland.

Van 2017 t/m. 2021 volgde ik een schildercursus bij Margot Maaskant, een ervaren, kunstschilder in Breda. Zij daagde me uit om nieuwe technieken en vormen te verkennen. Met regelmaat geeft ze de cursisten opdrachten; een aantal van de resultaten hiervan vind je ook op deze site.

Momenteel volg ik een cursus bij de Nieuwe Veste in Breda, onder leiding van Monique Laros.